fredag, december 03, 2010

JULAFTON NR 1

Vi har haft julpyntat hus sedan två veckor tillbaka. De i området som inte vet att vi ska flytta har sneglat lite extra mot våra fönster och man har riktigt sett hur de har kommenterat -"De är minsann väldigt tidiga med julpyntet den där familjen".

Vi har klarat av julbak och godistillverkning, allt enligt tradition. Bara för att vi nu inte kommer att fira jul i Sverige i år finns det ingen anledning till att hoppa över allt detta, det är bara att tidigarelägga allting istället.
Därför firade vi julafton fredagen den 3:e december. Mormor och morfar samt kusiner från Katrinehom kom upp med tåget på eftermiddagen. Vi hade till och med tur med vädret, det var kallt och snöfall, vad mer kan man önska sig på julafton?




Med glögg och julmusik infann sig julstämningen om än några veckor för tidigt, julmaten smakade lika gott som den alltid gör första gången den serveras.
Barnen fick julklappar och lekte och hade skoj som vilken julafton som helst och vi vuxna fortsatte att dricka rödvin, precis som vilken julafton som helst.