onsdag, december 29, 2010

BILKÖP

I går eftermiddag var det dags för bilköp. Efter nästan tre veckor med bara en bil blev det till slut ohållbart. Här i "the valley" finns ingen kommunaltrafik i form av tunnelbana och buss utan samhället är uppbyggt på att du har bil. Det finns inga direkta stadskärnor som vi är vana vid, här är det små utspridda shopping centrum, alla med olika butiker, som du får åka emellan till.

Den blev inget köp av den här röda Corvetten idag till Fabian´s besvikelse.

Efter efter ett par timmar hos en bilhandlare så hade vi dock köpt en två år gammal Mazda CX-7 Sport.
Då vår hyrbil ska lämnas tillbaka i mitten av januari behöver vi ytterligare en bil, vi försökte därför hitta en till och därmed kunna göra en bra affär. Idag slutade det dock med en bil. Vi är väldigt tacksamma för att även bilar är billigare här, halva priset, även på nya bilar.
Förstå vad dyra bilar är i Sverige!


Tålmodiga barn väntade på att bilköpet skulle bli klart.


Premiärturen med bil för mig blev med två barn där bak, en 4-filig motorväg (i ena riktningen) i mörker och regn. Bilen tog oss lyckligtvis säkert hem till allas belåtenhet.

Fabian bidrog till en intressant diskussion då han var av den bestämda åsikten att pappa skulle köra den stora bilen och mamma den lilla. Varför? Är det genusrelaterat? Om en 3-årig pojke redan har en åsikt om detta så kanske det inte är så konstigt att världen inte är jämnställd? Det väcker onekligen intressanta tankar.

Det fanns ingen GPS i bilen så det ska kompletteras, här har alla GPS. Jag har ett ganska bra lokalsinne men det underlättar mycket med en röst som talar om för dig precis hur du ska köra, speciellt i nya omgivningar.
Min man har till skillnad mot mig inget som helst lokalsinne. Han kör fortfarande, efter 3 veckor, på GPS till jobbet. Det är två svängar innan han är ute på motorvägen som han sedan behöver köra på i ett par minuter innan högersväng på avfart nr 36 och därmed framme vid Ericsson´s kontor. Men vi är alla olika, det är tur det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar