söndag, maj 25, 2014

Bali, igen!

I lördags var det årets sista Dragon Dash och simtävling för Filippa, något hon var ganska nöjd över... det verkar tyvärr inte som om hon vill fortsätta med simningen trots att hon har talang...

Resten av lördagen ägnades åt rensning av lådor mm - inte så kul, då var det roligare att packa inför morgondagens tidiga resa till Bali! Flyget går redan kl 7 på morgonen så det blir en väldigt tidig uppstigning imorgon. Men det tar man så gärna när man vet vad som väntar och att man hinner med ett dopp i poolen innan lunch!
Vi hade bokat in oss fyra nätter på fantastiska The Legian, Bali som vi bodde på förra hösten och det var lika underbart den här gången också. Med samma suit bodde vi som prinsar!




Sämre poolhäng kan man ha...





Fabian och Filippa bodde typ i poolen



Felix också, här har han precis vaknat efter en liten tupplur!



Utsikten från vår suit!


Drinks poolside, nice!


Filippa, Fabian och Frasse tar sig ett dopp i havet!



Frasse provade på att surfa lite på vågorna


så även Filippa!




Det går inte att se sig mätt på den fina utsikten från vår suit!


En fantastiskt solnedgång!




Tyvärr fick jag ett väldigt tråkigt besked via mail att en gammal vän hade somnat in efter många års kamp mot cancern! Så fruktansvärt sorgligt och orättvist! 3 små barn har precis förlorat sin fina mamma. Så här satt jag på balkongen i solnedgången med ett glas vin och lät tårarna forsa, mindes henne, vår vänskap och tänkte på hennes familj och livet i största allmänhet. När mörkret föll valde jag ut en stjärna åt henne. RIP my friend! 

FUCK CANCER!!!




En kväll var Filippa och jag ute själva och åt middag och shoppade lite. Fabian fick i vanlig ordning ont i halsen och öronen (som alltid när vi reser)... samt lite feber så det blev roomservice för killarna. I en affär vi var inne stod en hederlig gammal telefon och Filippa stod länge och tittade frågande på den, jag fick mig ett gott skratt.



Lite fotmassage vid poolkanten var inte fel.



De tre finaste vi har!



Fabian, Felix och Filippa



Och så en familjebild på alla fem!


Fabian poolside



På väg hem, en hisselfie på familjen Tivell


På torsdag eftermiddag flög vi hem till Jakarta igen. Fabian var inte riktigt kry så han fick stanna hemma på fredagen också från skolan. Synd för det var PIE Field Day med en massa roliga aktiviteter för barnen, jag skulle dessutom ha jobbat för grade 1 men hoppade över det då Fabian var sjuk.


fredag, maj 23, 2014

Assembly, champagne lunch och dykning...

Det blev en lite extra tidig uppstigning idag då det var mycket aktiviteter redan på morgonen.
Strax efter klockan sex åkte Frasse iväg på en dags dyktur ut till Thousands Island som ligger rakt norr ut med båt från Jakartas hamn uppe i Anchol.
Klockan halv åtta på morgonen var det dags för assembly i Melati Theater där alla i åk 3-5 samlades för en stunds mindfulness och även för att titta på några av sina kompisars uppträdande.
Filppa, Hanna, Oliva och Amelia framförde en dans inför alla och det gick strålande även om de var nervös innan. Så duktiga!


Olivia, Amelia, Filippa och Hanna


Sedan fick jag rusa hem för att lämna Felix på dagis för att sedan skynda hem för att baka lite bröd och göra det sista med fisksoppan som jag tack och lov till mestadels gjorde klart igår.
Brenda och jag höll nämligen i en lunch för vår amerikanska vän Jenny som flyttar hem om en vecka.
Vi bjöd på massor av god mat och mängder med champagne flödade... så roligt!



Anastasia, Kara, Mari-Ann
jag, Jenny, Nana, Brenda, Michelle
Lisa



Jenny redo för champagne lunch!



Brenda hade gjort en urrolig handbok för New Jersey åt Jenny,
allt det nödvändigaste som hon behöver veta var med... :)


Efter en lång och rolig lunch som varade mellan 11:30 och 18:30 fortsatte Jenny och jag ytterligare en liten stund hemma hos oss eftersom Grace skulle sova över hos Filippa en sista gång.
Frasse kom hem från en lyckad dykdag med lite luft kvar i en tub så det slutade med att barnen provade på att dyka med tuber i poolen... en HELT VANLIG FREDAG I JAKARTA!
Oj, vad vi kommer att sakna detta!



Filippa med tuber!


Fabian försöker sig på dykning!


onsdag, maj 21, 2014

Kalas

Idag fylld Olof år så jag, Isabelle och Carmela var inbjuda hem till Jenny med alla våra killar för att fira födelsedagsbarnet! Det var full fart på grabbarna mellan pizza och tårtätning.

Vi mammor mådde bra med pizza och vin!



Max, Gustav, Jacob, Nils, Fabian, Jun och Olof




Det var ordentliga fyrverkerier på tårtan!


Uppercrust

I och med den kommande flytten så har det redan fullspäckade schemat utökats med diverse flyttbestyr... ett effektivt rensande av garderober och lådor mm. Mängder med säckar har packats med kläder och leksaker som vi har skänkt till bättre behövande, känns bra! Skolan jobbar aktivt med ett flertal organisationer och de skickade en lastbil hit och hämtade allt vi ville skänka, toppen!

Vi måste även sälja en hel del möbler som vi dels köpte i USA och dels här då vi har haft större hus för varje gång vi flyttat.... hur sjutton ska vi få rum på 160 kvm, kommer bli spännande att se hur det går... för att inte tala om förlusten av våra kära Rose... usch det är henne vi alla kommer att sakna mest... gråter bara jag tänker på det!
This move is a love/hate kind of thing...

Hur som så finns det en site, UpperCrust, som vi expats använder oss mycket av. Där kan vi tex få en annons upplagd över saker vi önskar sälja. Jag skickade in min annons på dvs saker och annonsen gick ut strax efter midnatt i natt.
Tydligen så sover inte folk alls här för sms och email hade strömmat in en minut efter att annonsen kom ut så jag har haft en helt galen dag med sms och tfn samtal mm från personer som vill köpa... tror att faktiskt allt är sålt på bara några timmar... Suck men lite kul samtidigt!



Mayestic

På onsdagen efter träning åkte Simona och jag till Mayestic och handlade lite tyg... det blev i slutändan ganska mycket tyg... Mayestic är ett helt kvarter med enorma tygaffärer där allt finns, det som inte finns där finns inte!
Simona som är urduktig på att sy ska sy upp två klänningar till mig, så snällt.



När man springer på lite Doclce&Gabbana tyg måste man ju bara slå till... 



Jag köpte även silke i Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli och Dior
 som jag ska ha som scarfs tänkte jag.


I en butik som är lika rolig varje gång att gå in i är som en labyrint av hyllor proppade med band, kantband, knappar, snören mm mm. ALLT du kan tänka dig finns där. Jag köpte på mig ett par rullar sidenband för inga pengar alls!






tisdag, maj 20, 2014

Time to move on. Coming home...

Jaha, då var det dags för familjen Tivell att flytta igen...
Denna gång flyttar vi tillbaka hem till Sverige, som det ser ut just nu i alla fall...?
Vi hade blivit lovade ett år till här som var signat men då Ericsson HQ i Kista slår ihop avdelningar, slimmar budgeten mm så fick vi ett samtal för x antal veckor sedan att de vill ha Frans tillbaka till HQ...
Nåja inte så mycket vi kan påverka i slutändan även om vi hade sett fram emot ett år till..
Men men ingen ide att hänga läpp över det utan istället riktigt njuta och ha så kul vi bara kan de sista veckorna!
Det är med så väldigt mycket mixed feelings då vi nu efter 3,5 år utomlands ska återvända hem till Sverige. Vi kommer att sakna så väldigt mycket här...  men borta bra men hemma bäst.. eller hur var det nu igen...?

måndag, maj 19, 2014

Potluck

Några Ericsson fruar började veckan med en potluck hemma hos Simona, lika gott och trevligt som vanligt. Jösses vad mat vi hade, orkade inte äta middag på kvällen eftersom jag fortfarande var mätt...



Indonesiska Eva hade gjort denna tjusiga indonesiska rätt, ett riktigt konstverk!



Dang, Eva, Eva, Simona, Li Sun, Carol och jag


söndag, maj 18, 2014

Ännu en vecka

Ja, vad ska man säga mer än att dagarna och veckorna går alldeles för fort.
Denna vecka har i vanlig ordning rusat iväg... men fylld med roliga aktiviteter.

På onsdagskvällen var vi ett gäng som träffades på The Plaza inne i stan och först intog en drink på Cloud 49 våningar upp innan vi fortsatte på våning 46 och intog middag på Salt&Grill. En fantastiskt trevlig kväll!



Solnedgång över Jakarta


Häftig bar 49 våningar upp som brann



Äppeldrinken slank ner...



Kent, Martin, Björn, Carmela och jag.


På torsdagen var det ledigt från skolan då det var helgdagen Wisak. Fabian var över hos bröderna Ohlsson Gustav, Nils och Olof och lekte. Filippa hade sovit över hos Hanna onsdag till torsdag så hon var borta hela dan.


Killarna spelade fotboll ute i hällregnet, urkul tyckte det och eftersom det 
fortfarande är varmt fast det regnar så är det ingen som fryser.


Filippa med Amelia, Hanna och Olivia - de hade alla sleepover hos Hanna och hade även varit över på PIM och shoppat kläder inför ett uppträdande de ska ha nästa fredag på skolan.


På fredagen var det Carmela's födelsedag så vi var fem tjejer som njöt av en Hot Stone Foot Reflexology på Ruhma Yoga innan vi intog lunch på Koi Mahakam. Så nice!

På lördagen hade Fabian avslutning på basketsäsongen med en liten miniturnering. Filippa var på Olivias kalas inne i stan på Plaza Indonesia på eftermiddagen.



Fabians basketkompisar!


På kvällen hade vi bjudit över Annie, Derik, Desiree och Ryan på lite BBQ. De är föräldrar till Fabians kompisar men ikväll var det bara vuxenkväll. Det var urtrevligt som vanligt med dem!

Söndagen var det kalas igen, både för Fabian och Filippa... full fart...!


söndag, maj 11, 2014

Mothers Day

Inte helt fel att vakna upp till fint firande på Mothers Day som firas här idag! Mors dag i Sverige firas först om några veckor om jag inte tar fel...?
Men då vi följer den amerikanska kalendern i mycket så firar vi alltså idag.



Filippa hade gjort en fin presentpåse till mig!


Både Filippa och Fabian hade målat fina tavlor!


Sedan hade min man och några andra svenska killar överraskat oss fruar med att boka gemensam brunch för alla familjer på Hotel Mulia. Det är alltid lika gott och barnen har så roligt tillsammans!



Ja, det blev champagne idag med :)



Jenny, Carmela, Linda, jag och Linda och alla våra barn 
Happy Mothers Day!



Filppa och Hanna hade dessutom gjort detta fina kollage till Linda och mig som de läste upp, 
så himla söta våra små tjejer!




Dessutom var det kakdekoration som aktivitet på hotellet,
Filippa gjorde denna till mig!



Vi satt i vanlig ordning på brunchen tills det att de stängde men vi kände oss inte riktigt klara så istället gick vi en trappa upp och fortsatte lite till i baren...
När vi väl kom hem strax innan klockan 19 tog det inte lång tid innan vi alla låg tills sängs... :)
Jag kunde inte ha haft en bättre mors dag!