torsdag, maj 19, 2011

OPEN HOUSE

Idag hade Filippas skola öppet hus för att visa alla föräldrar vad eleverna har åstadkommit under terminen.

För Filippas del har utvecklingen varit storartad. Från för lite drygt fem månader sedan komma ny i en klass, i ett nytt land och ett nytt språk skriver hon numera sagor och rapporter på engelska.
Inte helt grammatiskt korrekt ännu men bara det faktum att hon alldeles själv tänker och vågar skriva ner det hon vill gör hennes försök till en enorm bedrift och så klart även mig till en stolt mamma.

Till vår svenska förvåning så har Filippas klass fött upp kycklingar i klassrummet! Från ägg till färdig kyckling! De har växt upp i och utanför klassrummet i en stor bur men imorgon är det dags för dem att lämnas över till en bondgård för fortsatt vård.

Väldigt söta kycklingar


Kvällen började med att alla 2:a klassare sjöng för oss alla föräldrar utanför deras klassrum.


Filippa och Oliva                              Hela Filippas klass



Efter skönsång var det öppet hus i alla klassrum och vi fíck tillfälle att betraktade alla de arbeten och projekt som har skapats av elverna under terminen. Filippa visade och berättade ivrigt för oss.





Skolan har två salar som de kallar "Mac Lab", där står en hel klassuppsättning av MacBook´s för eleverna att arbeta på. Filippa loggar vant in och visar sina rapporter och berättelser som finns lagrade där.


Filippa visar sin rapport om President Barack Obama




Filippa utanför sitt klassrum



Filippas skola



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar