lördag, april 02, 2011

INDISK MIDDAG

Idag var vi hembjudna till en kollega till Frasse på middag.
Familjen är ursprungligen från Indien så det bjöds på en fantastisk indisk buffé där inget saknades. Om man älskar indisk mat, som vi gör hela familjen, så var vi väldigt mätta och belåtna när vi begav oss hem.

Det var väldigt roligt att träffa en del av de kollegor som Frasse pratar om dagligen, det är alltid kul att ha ett ansikte att koppla ihop namnet med.

Förutom en härlig middag så introducerades vi i det ursprungliga indiska spelet Carrom som sedan barnen fortsatte att spelade tillsammans under kvällen.

Det enda lilla misstaget under kvällen var att vi hade med oss en flaska vin till det indiska värdparet. Det första vi såg när vi kom in i huset var en stor tavla på Mecka. Frasse hade missat den lilla detaljen att de var muslimer.
Att ta med alkohol som en gåva till muslimer är mindre passande. Vi hade som tur var även med en orkideé så vi kompenserade misstaget en aning, tyckte vi själva i alla fall.

Även värdparet försäkrade oss om att det verkligen inte var någon fara. Efter väldigt många år i USA så har kanske den muslimska synen på saker och ting luckrats upp lite?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar