torsdag, februari 24, 2011

KALAS

Idag har Filippa varit på sitt första amerikanska kalas, birthday party.
Det var en klasskompis som fyllde åtta år och kalaset hölls på ett lekställe, Pump-it-up.
Hoppborgar, klätterställningar och diverse andra aktiviteter höll barnen sysselsatta i två timmar. Efter en stund så var Filippa varm i kläderna och jag och Fabian kunde lämna henne.



En födelsedagspresent lämnas inte hur som helst här i USA när du går på kalas. Presenten ska vara fint inslagen och ligga i en lika fin matchande papperspåse med fina snören och med födelsedagskortet fastklistrat.
Även kvittot ska bifogas om ett byte efterfrågas. Kvittot ber man om när man köper presenten och är ett separat kvitto där inte priset syns utan bara en streckkod.

Kalas här hålls till största delen på något annat ställe än i hemmet. Det är alltid någon aktivitet på programmet, eller någon inhyrd person som underhåller barnen. Här existerar inte att barnen leker och använder sin egen fantasi, här blir de underhållna. Lite för mycket för min smak.
Jag är van vid kalas där vi har planerat några lekar som genomförs i bästa fall, sedan är det fri lek för barnen som gäller och som brukar vara det mest uppskattade inslaget.
Som sagt, det är annorlunda här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar