onsdag, januari 19, 2011

LÄXOR

Filippa har flera läxor varje dag. Hon följer inte det riktiga läxschemat ännu eftersom hon inte kan språket, men får istället andra uppgifter.

Varje vecka finns ett läxschema på klassens egna hemsida med vad som ska göras under veckan. Varje elev har en läxmapp i sin ryggsäck där alla läxpapper ska transporteras i mellan skolan och hemmet.
Dagligen ska eleven räkna två sidor i en mattebok som alltid förvaras hemma. Denna mattebok är alltså utöver den mattebok som eleverna räknar i under skoltid.
Då Filippa går i 2:an här så ligger hon lite efter. Vi räknar matte för glatta livet här hemma, varje dag. Det är tur att hon tycker matte är roligt.

Utöver matte så ska eleverna läsa en engelsk bok minst 20 minuter varje dag.
Utöver det, matte och läsning, så är det ytterligare en aktuell uppgift under veckan som ska lämnas in.

Nästan varje dag är det rättstavningstest och ett mattetest, som dessutom är på tid. Under dessa tester så sätter eleverna upp skärmar runt sina bänkar för att få "arbeta i fred" som det heter. Egentligen handlar det om att de inte ska fuska och titta på vad bänkgrannen skriver.

Filippa´s fröken, Mrs Stifter, har varit fantastisk och verkligen engagerat sig i hennes skolstart. Hon förser henne med bra övningar och böcker som passar. Vi har fått massor av läromedel att ta med hem för att kunna öva.
Mrs Stifter har tagit hand om ett flertal elever som inte har förstått ett ord engelska när de har börjat så jag känner mig lugn, hon vet vad hon gör.

Filippa får dessutom extra engelska lektioner ett flertal gånger i veckan med Mrs Fuller eftersom Filippa är ELL. ELL står för English Language Learner.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att Filippa har fullt upp i skolan. Jag kan inte sluta att förvånas över hur bra hon tar denna förändring.
För en dramatiskt förändring mot skolan i Sverige är det. Här är det betydligt tuffare tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar