fredag, januari 07, 2011

DAGISSTART

Idag var det tänkt att Fabian skulle börja dagis, en febertopp igår kväll och i natt satte tyvärr stopp för det.



En febersjuk Fabian

Dock så var Fabian där igår under en dryg timme tillsammans med sin pappa och fick lite känsla över stället.
Ett problem som vi redan har brottats med är att i Californien är alla barn i Fabian's ålder tilldelade två timmars vila per dag. Detta är lagstadgat.
Det låter så klart inte klokt i våra öron och Fabian har inte sovit dagtid på 1½ år. Att försöka få honom att sova mitt på dagen är bara att glömma har vi informerat om. De har till viss mån förstått vår ståndpunkt och våra anledningar till varför han inte ska sova, men det ska onekligen bli intressant att se hur de löser det.

Utan att ens ha kommit igång med dagis ännu så känns det ändå som om dagisverksamheten här, innan skolan börjar då de är 5 år, är ren "barnförvaring". Verksamheten känns inte alls så pedagogisk uppbyggd som den är i Sverige.
Trots den höga dagisavgiften ingår inte ens lunch, det måste man ta med sig själv varje dag.
Utan att låta allt för negativ så känns det som att det är väldigt mycket pengar för ganska lite. Jag hoppas att jag har fel.

Det viktigaste är dock att Fabian kommer att trivas och få träffa andra barn att leka med samt att lära sig engelska. Om han är nöjd och glad är jag det och då är det värt pengarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar