fredag, januari 28, 2011

LÄKARBESÖK

Fabian har tyvärr oturen att bli väldigt sjuk när han drabbas av en förkylning. Han får väldigt hög feber och en envis hosta med luftrör fyllda med slem. Det är lika jobbigt varje gång med sömnlösa nätter och en oro som aldrig tycks ta slut.
Tydligen kan de trånga luftrören bero på hans för tidiga födsel med två månader.

Idag var det dags igen. Efter två dagar med hög feber som inte ville gå ner så mycket som jag önskade, trots febernedsättande medel, var det dags för läkarbesök.
Efter både lugnröntgen och diverse prover så konstaterades det att ingen antibiotika behövdes, bara ihärdigt fortsätta med febernedsättande, hostmedicin och nässpray.

Efter en flera hundra dollars nota att betala (eftersom vi inte har fått våra försäkringskort ännu måste vi lägga ut kostnaden ur egen ficka så länge) var det ändå goda nyheter.

Nu kvarstår bara att försöka få i Fabian den flytande hostmedicinen och det febernedsättande medlet. Då han verkligen totalvägrar att ta någon som helst medicin är detta alltid en verklig utmaning.
Det går inte att lura honom med att blanda med saft eller i mat, han känner direkt.
Vi har dock upptäckt att det är sjuåringen som lyckas bäst med att "lura" honom, vi får helt enkelt förlita oss på henne i vissa lägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar