söndag, september 09, 2012

SINGAPORE

Dags att återigen besöka Singapore vilket är en riktig energikick varje gång. Här kommer man till ett civiliserat samhälle/land där saker och ting flyter på och fungerar mer som i Sverige, precis som vi är vana vid. Luften är friskare, inget trafikkaos och det finns trottoarer och fina grönområden att gå i.

Jakarta befinner sig säkert 50 år tillbaka i tiden, de är så långt efter i utvecklingen att det är skrämmande. Visst finns det orsaker till att det är som det är och tyvärr känns det som att det inte kommer kunna bli bättre? Korruption gynnar aldrig ett land och dess medborgare, bara vissa... Sorgligt!

Vi beslöt att besöka Underwater World med utlovad delfinshow. Själva akvariumet var bra men delfinshowen visade sig vara mer av en sälshow. Med endast två delfiner i showen så var vi lite besvikna, Kolmårdens delfinshow är helt klart i världsklass!



Underwater World i Singapore!



Mer sälshow än delfinshow.


IKEA har två stora butiker i Singapore så lunch med köttbullar och lingonsylt intogs där, kanske ingen kulinarisk upplevelse kan tyckas men som utlandssvensk så är det nästan det.
Vi passade även på att införskaffa lite behövande saker, framför allt från den svenska "mataffären".



Det ska alltid överdrivas något när familjen Tivell handlar... svenska matvaror på IKEA är inget undantag...




Familjebild i entrén till Royal Plaza




En kväll åt vi en fantastisk buffé på hotellet Royal Plaza, barnen tyckte i vanlig ordning att chokladfonduen var det bästa...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar