torsdag, februari 09, 2012

DISNEYLAND

Spontant bestämdes det att vi skulle ta en långhelg och besöka Disneyland med barnen.
Sagt och gjort, flyg till Los Angeles och rum på Disneyland Hotel bokades, vi fick tag på det sista lediga rummet så vi hade tur!


Första morgonen intog vi Goofy´s kitchen för frukost. En fantastisk buffé serverades, vilket inte hör till vanligheterna här i USA. Att det sedan inte var en "vanlig" buffé gjorde inte så mycket nu när vi ändå var här på Disneyland. Flera olika sorters pizza och ett gigantiskt efterrättsbord med cupcakes och kakor hör inte riktigt till en vanlig frukostbuffé. Normalt för amerikaner kanske men inte för oss svenskar (det där med kostcirkeln är inte en självklarhet för många amerikaner).



Filippa och Fabian gillade cupcakes till frukost som omväxling. Jag som är svag för morotskaka kunde inte denna gång stå emot en liten bit till frukost.



Filippa med Goofy




och med Snövit



Fabian var till en början inte alls imponerad av Chip the Chipmunk men mjuknade upp och började med att ge honom en rak höger till Chip´s stora förvåning. Tack och lov blev de senare vänner.




Även björnen Baloo hälsade på under frukosten.



Fabian tyckte Pluto var vansinnigt rolig!



Rafiki på besök vid frukostbordet.



Fabian och Filippa med Törnrosa


Dagen fortsatte med upplevelser och åkattraktioner på Disneyland. Det är alltid mycket besökare på Disneyland men så här års ändå bättre än vad jag kan tänka mig att det är under sommaren och stora helgdagar. Vi behövde aldrig stå länge i kö vid attraktionerna vilket var väldigt skönt för barnen!



Main Street, med Törnrosa slottet i bakgrunden.


Tågstationen vid Main Street.





Fabian smäller av några raketer i Mickey´s Toontown.


Filippa och Mimmi


Första dagen på Disneyland bjöd på 27 graders värme och strålande sol, så underbart! Men det är klart en hel del vätske- och glasspauser krävdes. Barnen var dock väldigt duktiga och gick hela dagen utan att klaga nämnvärt.

Ett välförtjänt poolbad senare på eftermiddagen var väldigt välkommet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar