söndag, november 10, 2013

Crazy Rich Asians, Cleaning Day och Fars dag

Eftersom barnen var lediga både måndag och tisdag blev det en kort skolvecka för dem vilket de tyckte var skönt.
Onsdag kväll passade Frasse och jag på att på tu man hand inta en urgod middag på libanesen Al Nafoura. Vi passade även på och skålade för min lillebror som fyller hela 40 år idag!!


En skål för Andreas!


På torsdag eftermiddag kom Fabian hem med 39 graders feber från skolan och med ont i halsen... typiskt! Jag hade bokklubbsmiddag på kvällen hemma hos Monika och Frasse hade även han en middag planerad ute, Fabian var dock ok med att Rose var kvar hos honom på kvällen.
Vi hade läst Crazy Rich Asians vilket var en lättsmält roman och galet rika asiater och alla deras familjedraman. Underhållande och man kan inte låta bli att undra om vissa människor verkligen lever på det sättet, tydligen eftersom författaren rör sig i de rikas kretsar i Singapore så mycket är nog tagits direkt från deras verklighet.


Om man vill läsa om rika kineser i Singapore kan den här boken rekommenderas!


Fredag morgon tog jag med mig Fabian till SOS för att göra ett halsprov då jag såg att en sida av halsen var täckt med vita prickar som såg farligt likt ut att vara streptokocker... Dock så vägrade den tuffa lilla 6-åringen att både gapa och ta blodprov... efter att jag och personalen försökt i 1 1/2 timme gav jag upp och åkte hem med honom igen. Pappa får ta dusten i morgon istället är planen!

Fredag och så klart dags för lite AW, idag hos Stenmarks. Det blev bara jag och Filippa som åkte då Frasse stannade hemma med sjuk Fabian och lilla Felix. Vi fick god gulaschsoppa! Kvällen blev lite dramatisk ett tag då lilla Harry 3 år låste in sig med en jämnårig kompis på sitt rum, det hade gått jättebra att låsa dörren... men inte att låsa upp den... Det hela slutade med att killarna och vakter bröt sig in med kofot och mer eller mindre slog sönder dörren...

På lördagen var det basketavslutning för Filippa och hon följde sedan med sin kompis Grace på skolans Bazaar. Frasse tog Fabian till SOS igen, det gick alldeles utmärkt att ta halsprovet....! Grrr ungar! Som tur var hade de vita prickarna försvunnit avsevärt så förhoppningsvis tar kroppen hand om allt själv utan hjälp av medicin. Han fick någon gurgelmedicin så länge innan provsvaret kommer.
Lördag kväll blev en riktigt mysig familjekväll med god kantarelltoast, så gott!

Söndag morgon blev det en tidig uppstigen då Filippa skulle volontärarbeta i en hjälporganisation från skolan. Dagens uppgift var att städa upp lite av alla de sopor som tyvärr slängs fritt...
Kl 06:30 var hon på skolan och det var ett stort gäng som hjälpte till, beundransvärt arbete av alla!



Städgänget samlat på skolan!



Clean Up Jakarta, behövligt - minst sagt!




Rianna, Filippa och Karen



Filippa och hennes kompisar redo för städning!



Karen och Filippa!



Några få av alla de säckar med sopor som städades upp för den här gången!



Så fort Filippa kommit hem och sprungit genom duschen så begav vi oss till hotell Mulia för att bjuda pappa på en härlig farsdag brunch! Vi satt länge och åt gott, Filippa och Fabian roade sig bland alla de aktiviteter som fanns och Felix sov en stund så stundtals kunde Frasse och sitta själva och prata.



Grattis på farsdag darling!



Chokladmartini!




Farsdag brunch på Il Mare, Hotel Mulia!



När vi kom hem från brunchen slängde sig alla i poolen utom jag med kläderna på!

Galna familjen Tivell!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar