onsdag, oktober 31, 2012

HALLOWEEN, TOT

Många expats gör sitt bästa för att skapa lite Halloween stämning i kvarteren samt den sedvanliga Trick Or Treat vandringen mellan husen och det är så klart uppskattat av alla barn.

Filippa och Fabian gick runt med några av Filippas klasskompisar. Då områdena häromkring inte är gjorda för gångare med trottoarer så fick de åka runt i bil mellan vissa hus. De kom hur som helst hem med fulla hinkar detta år också...

Mamma och pappa gjorde sitt jobb som dörröppnare i vårt hus och bjöd alla barn på godis som kom.

Förra året bodde vi i USA och då firade vi en RIKTIG halloween, inget annat går att jämföra med firandet i USA så det här i Jakarta går inte på långa vägar att mätas mot det men gott nog för barnen!




Karen, Grace, Filippa och Fabian redo för TOT


söndag, oktober 28, 2012

9-ÅRING

Filippa vaknade först av alla och ville minsann inte vänta på att resten av huset vaknade utan väckte helt  sonika mormor och sa åt henne att nu var det dags att gå upp, fixa frukostbrickan och komma med paketen...

Då det blev lite för sent och kanske lite för mycket vin igår kväll var vi lite trögstartade på morgonkvisten men när självaste födelsedagsbarnet gav mormor dessa instruktioner var vi alla snabbt på benen.

Filippa hade önskemål om att äta brunch på Hotel Mulia dagen till ära och inte oss emot, inte så jobbigt med en fantastisk champagne brunch denna söndag också, stackars oss!

Efter brunchen fortsatte firandet med poolparty hemma och mer paket. Behöver jag säga att vi alla somnade utan problem?



Slutligen kom vi med frukostbricka och paket, grattis Filippa 9 år!




Mormor och Filippa tar ett morgondopp!




Fabian med tatuering och Filippa med nymålade naglar, 
perfekt med lite aktiviteter för barnen under brunchen.




Orkestern spelade och personalen sjöng för födelsedagsbarnet 
samt kom med tårtbitar!




Poolparty på eftermiddagen, här har de hoppat i med kläderna på!






fredag, oktober 26, 2012

FINBESÖK

Idag anlände finbesöket från Sverige, mormor och morfar!

Den långa resan hade gått hur bra som helst. Vi var lite oroliga över det faktum att de landade precis i rusningstrafik en fredagseftermiddag vilket kan innebära upp till 3 timmar i bilen hem från flygplatsen men till vår lycka kom vi på att det var en stor helgdag idag vilket innebar normal/lite trafik.

Frasse var och hämtade dem på flygplatsen och då de satt långt fram i planet var de ute fort och var hemma i huset på rekordtid!

Filippa och Fabian som hade väntat och väntat blev så glada när de äntligen kom och det blev inte sämre av alla fina presenter som de hade med sig, rena rama julafton!

Efter lite god mat och vin somnade alla gott!



Första mötet för Felix med mormor och morfar!


torsdag, oktober 25, 2012

DÅLIG URSÄKT ?

Nu har jag varit hemma i en vecka men ännu inte ens tittat åt träningsrummet.

Jag är väldigt glad över att vi har ett eget litet mini gym här hemma men samtidigt är det lite stressande, jag har liksom ingen ursäkt att komma med, eller ?

Idag hade jag en ursäkt.
Jag hade mentalt förberett mig redan från igår att idag skulle det ske, jag skulle byta om till träningskläder, öppna dörren till gymmet, kliva in och ge mig hän på löpbandet.
Innan det kom jag dock på att jag var tvungen att leta upp mina löparskor. Jag letade överallt utan att finna dem, gav upp, lät det hela bero och insåg nöjt att det inte skulle bli något träningspass idag.

Jag funderade på var i hela friden de kunde vara och jag tror att jag tog med dem hem i packningen till Sverige i somras och lämnade dem där hemma hos mamma och pappa, på säkert avstånd.
En ursäkt nog så god, för idag.

Nu har jag ännu en sak på to-do-listan, att införskaffa löparskor.


onsdag, oktober 24, 2012

UPPVAKNANDE

Efter att ha fått tillbringat nästan fem härlig veckor ensam med lilla Felix i Singapore blev det ett ordentligt uppvaknande att komma hem och nu vara en familj på fem, varav en nyfödd bebis som kräver 24/7 av min uppmärksamhet.

Min man släppte bollen direkt (med all rätt) gällande logistik och planering, synd bara att jag inte alls var så snabb med att plocka upp den...
Nu är det mitt ansvar att ha koll på barnens scheman, aktiviteter, playdates, kalas, läxor mm mm och dessutom ha en middagsmeny klar för veckan. Tuffa uppgifter, nej inte alls, det har bara varit skönt att få koppla bort det under en tid.

Under helgen gick jag därför igenom och rensade kyl och frys och plockade ur hela skafferiet för att se vad som fanns hemma.
Väldigt mycket godis och snacks blev resultatet och eftersom det är svårt att laga en vettig middag av det krävdes en storhandling.

Ett besök på den Svenska ambassaden med Felix har också varit nödvändigt då han behöver ha ett ordinarie pass. Även besök på SOS för vaccination för lilleman har stått på schemat, ja dagarna (och nätterna) rullar på, vardag igen minsann.

söndag, oktober 21, 2012

SÖNDAGS-BRUNCH

Söndagar är bra, speciellt när vi åker till något flott hotell och äter brunch i flera timmar.
Idag åkte vi till Mulia Hotel och prövade deras italienska restaurang Il Mare tillsammans med Lussan, Robin och deras barn.
Maten var fantastiskt god så även champagnen!

De har väldigt mycket aktiviteter för barn i alla åldrar så vi vuxna slipper att sitta med uttråkade barn. Det finns hoppborgar, klätterställningar, gungor, pyssel, nagellacksmålning mm.

Helt enkelt en perfekt söndag!



Brunch med skumpa på Mulia Hotel




Filippa och lilla Ebba, Filippa vann pris för sin Halloween väska


fredag, oktober 19, 2012

AFTER WORK

Igår torsdag var Lussan och barnen över och lekte på eftermiddagen, så kul att få ses igen!
Lussan har varit supersnäll under min frånvaro och har flera gånger varit över med sina barn till oss fast jag inte har varit här och Fabian har varit över till dom och lekt.
Det är så skönt att ha bra människor runt omkring sig, speciellt viktigt att känna det nu när jag har varit i Singapore.
Jag är så tacksam för alla nya vänner som har erbjudit sin hjälp under den här tiden, det betyder så mycket!

Vår nanny Rose är pricken över i:et som under de här veckorna har tagit hand om våra två äldsta barn som om de vore hennes egna. Samt hela hushållet på det, jag kommer vara henne evigt tacksam!

Fredag kväll så hade after work och middag bokats in på Satu Lagi på Kristal Hotel med ett svenskt par som just nu bor i Bangkok.
Mannen i fråga jobbar för Ericsson i Bangkok men Ericsson i Jakarta rycker i honom och vill ha hit honom. Vi började med drinks hemma hos Lussan och Robin och vi gjorde alla vårt bästa för att sälja in Jakarta till dem, vi får se hur väl det slår ut!

Det var en supertrevlig kväll och så skönt att få komma ut och "lufta" sig lite!

onsdag, oktober 17, 2012

HEMMA IGEN!

Hemresan med Felix gick över förväntan bra då han sov sig igenom hela resan, helt otroligt!

Det var så skönt att äntligen få komma hem och att vi nu alla är samlade igen.
Filippa och Fabian som hade stannat hemma i Jakarta med Rose väntade otåligt på oss när vi svängde upp på uppfarten.

Barnen har höstlov denna vecka så det passade extra bra att jag kom hem nu.

Jag tror Felix kände av miljöombytet och var nyfiket vaken under flera timmar på kvällen, på natten sov han snällt igen, duktig bebis!



Syskonen Tivell återförenade!




När mamma har varit borta har pappa lovat både det ena och det andra till de två större barnen, bl a så har vi nu en studsmatta på tomten!



Mysigt att få gosa med lillebror när man har vaknat!


tisdag, oktober 16, 2012

LAST NIGHT IN SINGAPORE

Efter lite drygt fem veckor i Singapore var det så dags för den sista kvällen. Drygt fem veckor kan tyckas långt men det har gått otroligt fort tycker jag. Det är mycket som har hänt och jag har haft fullt upp med att pyssla om vår nya lilla bebis.

Frasse anlände vid 18 tiden, vi utnyttjade vår nästan egen tid maximalt så vi skålade snart i ett glas vin efter hans ankomst.
Kvällen fortsatte med en utsökt middag på italienska Il Cielo på takterassen på Hilton hotell. Felix skötte sig exemplariskt och sov sig igenom hela kvällen, när vi avslutade med en drink i baren vaknade han dock och ville även han ha sin speciella drink i form av nappflaska.

Tack Singapore för allt och på återseende!




Roof top floor på Hilton, nedanför Orchard Road.



Singapore Sling för mig och nappflaska för Felix!


måndag, oktober 15, 2012

PASS & VISUM

I fredags fick jag det provisoriska passet till Felix på den svenska ambassaden och idag måndag blev visumet till Indonesien klart.
Detta innebär att vi är resklara, äntligen!

Lite drygt fyra veckor har jag fått tillbringa ensam med Felix i Singapore och bara fått mysa med honom. Nja, det stämmer väl inte helt i och för sig eftersom Frasse, Filippa och Fabian har varit över här inte mindre än tre gånger, men ändå.
Jag har fått egentid med Felix och det har faktiskt varit riktigt skönt, inte för att jag inte längtar efter resten av familjen men väl hemma kommer jag ha tre till som pockar på min uppmärksamhet så jag har verkligen njutit av den här tiden tillsammans med Felix.

Nu kommer snart ordningen vara återställd hemma, något som inte minst min man kommer vara väldigt glad för.



Visumet klart i passet!

torsdag, oktober 11, 2012

UN-DAY

Idag har Filippa och Fabians skola firat FN-dagen.
Tyvärr utan Fabian då hans feber inte har gett med sig riktigt ännu, så synd!

Filippa var klädd i de svenska färgerna och hade med sig Pippi Långstrump som en svensk symbol.

Klockan 07:30 startade den stora flaggparaden med alla de 59 (!) nationer som finns representerade på skolan. En maffig tillställning och jag är så ledsen att jag missade den men Frasse fick hålla ställningarna.
Efter flaggparaden samlades alla i den stora teatern där det var uppträdanden bl a av skolkören där Filippa är med och sjunger, kul!

Till lunch var det knytkalas där alla föräldrar bidrog med någon maträtt specifikt för sitt land. Vi hade bett Rose steka över ett kilo köttbullar som Filippa fick bjuda på.



Filippa redo för UN-day.



Svensk gänget på skolan gör sig redo för paraden.



Go Sweden!




Det var full aktivitet på fotbollsplanen.




Filippa var med och uppträdde med skolkören.






Vi firar inte bara FN-dagen idag utan även världens bästa pappa och morfar som fyller år idag!

GRATTIS ÅKE!


Filippa och Fabian med världens bästa mormor och morfar!


FELIX, MIN LILLA LILLA KILLE!


Felix: 170 grams ökning på en vecka, bra jobbat!

Camilla: Vågen har inte rört sig ett endaste hekto neråt... suck!



Felix, vår älskade lilla groda!


onsdag, oktober 10, 2012

FABIAN, MIN STORA LILLA KILLE!

Åh så jobbigt det är när något barn blir sjukt, speciellt nu när jag inte är hemma!
Jag har lite av en tendens att nästan oroa ihjäl mig för minsta lilla... men jag skulle aldrig förlåta mig själv att vara för "nonchalant" vid något sjukdomstecken!

I måndags kväll kände sig Fabian hängig och det visade sig att han hade lite feber.
Flygresan hem på tisdag förmiddag gick dock bra men väl hemma i Jakarta steg febern och han kräktes en gång.
Frasse fick tydliga instruktioner av mig och jag kände ända till Singapore att ett läkarbesök idag onsdag var nödvändigt.
Mycket riktigt, fullt med streptokocker i halsen! En antibiotikakur är vad som krävs och inget bad på en vecka, det kommer bli en utmaning. Att inte få hoppa i poolen alltså.

Fabian som för övrigt är min stora kille nu. Han som alltid har varit min lilla, har plötsligt (i mina ögon) blivit stor. Nu när Felix har kommit och intagit platsen som lillen i familjen växte Fabian (åter igen i mina ögon) säkert 3 år bara över en natt.
Det är som jag först nu har fattat att han är 5 1/2 år och börjar bli stor, på riktigt!

Ibland vill man verkligen kunna stanna tiden!



I måndags eftermiddag var han pigg som en mört!

måndag, oktober 08, 2012

REUNION

Äntligen är vi alla fem återförenade igen för en långhelg tillsammans i Singapore!

Lördag lunch ramlade de tre övriga familjemedlemmarna in i lägenheten i Singapore, som jag har längtat! Nästan tre dygn får vi nu tillbringa tillsammans och bara få vara, det finns inget bättre!

Lite shopping på stan, en vätskepaus här och där, poolhäng, goda middagar med lite vin, lek med barnen mm förgyllde våra dagar.
Och så lite logistik-planering inför de kommande veckorna...

Förhoppningsvis bara två veckor kvar innan jag och Felix kan resa hem!?



Far och son återförenade!



Filippa och Fabian i poolen, de verkar aldrig tröttna på att bada!



Familjen Tivell intar två cabanas vid poolen och softar!



En och annan vätskepaus blev det också i Singapore!


torsdag, oktober 04, 2012

GRAM OCH KILO

Vissa kämpar med kilon, vissa med gram.
Vissa vill gå upp i vikt, vissa vill gå ner.

Felix går stadigt upp i gram vilket är bra, jag går inte lika stadigt ner i kilo som jag skulle önska.
Med 6 kilo kvar att gå ner till min "matchvikt" vet jag redan nu att de kommer jag att få kämpa med...
Jag hoppas att jag kan ta mig samman, bita ihop och komma i god form snart igen!



Minstingen Felix, söt som socker och som fortfarande vägs i gram!


onsdag, oktober 03, 2012

SHOPPING

Nu har jag snart "bott" i Singapore i fyra veckor.
Då jag bor precis intill Orchard Road så börjar jag kunna shoppingstråket väl vid det här laget.

Mina dagliga promenader i omgivningarna slutar alltid med lite fönstershopping på Orchard Road.
Fönstershopping är vad det oftast blir. Alla de tjusiga butikerna är inte riktigt lämpade för min plånbok, tyvärr... Det är tur att H&M finns här i Singapore!

Då det konstant är över 35 grader varmt är det lite svårt att relatera till att det är oktober och höst.
Man blir dock påmind om hösten då alla butiker är fyllda med sina höstkollektioner.
Det enda kruxet är att man är inte så där väldigt sugen på att köpa jackor, kappor, stickade tröjor och andra läckra höst- och vinterkläder i den här värmen.
Det blir lite komiskt att se alla de varma kläderna som hänger i butikerna men jag antar att det finns mängder av turister som shoppar loss av dessa plagg.




Inget extravagant i Chanel påsen, men ett läppstift kostade jag på mig.