fredag, juli 29, 2011

BATTERI

Att min bil skulle vara stendöd när jag skulle starta den var inget jag räknade med.
Jag verkligen avskyr när självklara saker som bilar och datorer inte fungerar!

Jag ska väl erkänna att bilbatteriet har spökat lite förut och hade vi tänkt till lite så hade Frasse låtit köra min bil också när han kom tillbaka hem tre veckor före oss.
Stillastående i garaget i fyra veckor var Mazda´n allt annat än glad och det visade den minsann.

Efter samtal med vårt försäkringsbolag så fick jag i alla fall hjälp med en kick-start av en bärgningsbil.
Han rekommenderade mig även att byta batteri.
Efterföljande 50 minuter kördes det en hel del miles på freeway 680 för att ladda upp batteriet.
Barnen var inte så imponerade av mammas aktivitet. Tack och lov för alla drive thru! Med varsin Mc´Flurry slutade de klaga.
Man kunde ju ha trott att batteriet nu var laddat men efter ett stopp vid affären vägrade den starta igen. Mannen på parkeringsplatsen bredvid fick rycka in och hjälpa till med startkablar.

Inget annat att göra än att beställa tid näst följande morgon för batteribyte!

Bilar har tur, när deras batteri minskar i styrka, blir svagare och svagare för att till slut vägra starta - är det bara att beställa tid för batteribyte!
Tänk om människans batteri var samma sak, när det är helt urladdat - bara beställa nytt och byta ut!
Människan är dock mer komplex än så, vi måste av egen maskin ladda upp vårt ibland svaga batteri. Ibland en svår och slitsam väg, ibland räcker det med en blick på sina barn.



Mazda´n får en kick-start


torsdag, juli 28, 2011

FÖDELSEDAG

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Frasses födelsedag!

Vi hade redan kvällen innan gemensamt kommit fram till att hoppa över frukost-på-sängen-rutinen idag.
Då födelsedagsbarnet hade för avsikt att bege sig till jobbet redan innan klockan sju på morgon så var det ingen av familjens övriga tre medlemmar som var så där väldigt pigga på att gå upp runt klockan sex för att fixa frukostbricka.
Klockan sex på morgonen är okristligt tidigt för dem som fortfarande inte riktigt har kommit in i tidsrytmen. Vi vaknar gärna mitt i natten och ligger vakna en stund för att sedan somna om och ta en rejäl sovmorgon.

Firandet koncentrerades istället till kvällen. Med önskemål om en vanlig hederlig lasagne var det precis det som födelsedagsbarnet bjöds på. Naturligtvis med champagne och rött vin till det!



Filippa hade knepat och knåpat ihop ett eget gjort fotoalbum till pappa dagen till ära!



Fabian hade ritat en egen teckning föreställande hela familjen!

måndag, juli 25, 2011

ANKOMST

På utsatt tid landande vi åter i San Francisco strax efter klockan fyra på eftermiddagen.
Varken jag eller barnen hade knappt sovit någonting under hela flygresan. Fabian slocknade först under inflygningen till San Francisco och jag förberedde mig på att få bära ut ett sovande barn men rent instinktivt vaknade han upp efter några minuter och frågade efter pappa.

Pappa stod mycket riktigt och väntade på oss!
Barnen hade väntat och längtat så mycket så trots välbehövlig tupplur i bilen höll de åter igen sig vakna. Av ren utmattning, sömnbrist och kanske även åksjuka tömde Filippa hela sitt maginnehåll direkt på uppfarten när bilen väl hade stannat.
Efter "magtömningen" var hon glad och pigg som en lärka!

Champagne och grillad oxfilé smakade ljuvligt gott. Nu var vi hemma!

Barnen somnade av ren utmattning i soffan runt åtta tiden. Jag lyckades hålla mig vaken till halv tio innan en dusch och min egen säng fullkomligt skrek efter mig.


söndag, juli 24, 2011

HEMRESA

Dagen för hemresa har kommit. Vi längtar nu alla väldigt mycket hem till Kalifornien och framförallt till Frasse.
Känslan "hem" är dock lite svår att sätta ord på just nu märker jag. Sverige är hemma. Kalifornien med vårt hus fyllt med alla våra saker är också hemma. Jag känner mig lite kluven till själva faktumet "hem" bara.
Fast jag antar att det är en bra sak att känna sig hemma på flera platser?
I slutändan är hemma där du har din familj och dina ägodelar. Materiella saker är i och för sig bara just materiella men dina kära ägodelar skapar trygghet och har alla sin historia.

Hur som, på grund av tidigt flyg på måndag morgon åkte jag och barnen tåg upp till Arlanda och checkade in på SkyCity en natt. Väldigt mysigt och spännande tyckte barnen!

Väl på planet mot Chicago satt barnen själva framför mig och det gick alldeles utmärkt. Jag har många gånger varit tacksam över barnens Nintendo DS spelen, så även denna gång!
Den norska kvinnan bredvid mig visade sig fylla år och var dessutom syster till en av flygvärdinnorna.
Det visade sig vara en lyckosam fördel, när norskan bjöds på champagne innan dryckesvagnen hade rullats ut fick även jag champagne, så hon skulle ha någon att skåla med!
Vi fick maten lite tidigare och en liten annan meny än övriga. Efter några timmar så fick norskan flytta fram i business class vilket gav mig ett extra säte.
Flygresan till Chicago var inget att klaga på!

Som tur var landade vi 25 minuter före tidtabell och den tiden var precis vad jag behövde för att inte stressa ihjäl mig inför vårt byte av flyg.

Då vi ska vidare inrikes måste vi gå igenom tullen och passkontroll, hämta våra väskor från bagagebandet, gå med dem till transitbandet för inrikes flyget, hämta ut nya boardingkort, ta tåget till inrikesterminalen, gå igenom security check och gå till gaten (som naturligtivs låg allra längst bort) är en timma och tjugo minuter i minsta laget.

Med 25 friska extra minuter var det inga problem!

lördag, juli 23, 2011

SOMMAR I SVERIGE

Jag låter bilderna tala för sig själva hur våra resterande dagar i Sverige yttrade sig. 
Inga stor beslut fattades direkt. Beslut som "vad ska vi grilla idag?" och "ska vi dricka vitt eller rött vin till?" kändes alldeles tillräckliga dessa lata dagar.





Fiske - Filippa fick upp en riktig baddare till Sutare!






Bad vid bryggan





Båttur, för både barn och hund - flytväst på!



Andreas i badringen




Beata vågar sig an ringen i knät på pappa Andreas





Förmodligen världens sötaste dvärgtax, Freddy!





Fabian gillar att köra motorgräsklippare med morfar!





Besök vid Busfabriken i Norrköping. På bild Fabian, Filippa och Elvira




Sanna sommarbilder! Andreas gillar att mata fåren, djurfantast som han är.




Kompisträff med bästa Ella i Sollentuna!


Med fantastiska sommarveckor med familj och vänner kan vi inte vara annat än tacksamma för dessa dagar!
Dagarna fyllda av sena middagar med goda vänner, galna tjejfester och bröllop har varit mer intensiva än de lata rofyllda dagar som endast har tillbringats vid bryggan och runtomkring matbordet.

Med massor av lagrad energi börjar nu rastlösheten sätta fart och det är snart dags att bege sig hemmåt, till Frasse och Kalifornien!


torsdag, juli 07, 2011

GAMLA KOLLEGOR

Jag är barnsligt förtjust i Stockholm på sommaren, speciellt tillsammans med ett strålande väder så klart.
Det är verkligen inte mycket som slår den combon!

Idag fick jag nöjet att uppleva ännu en underbar Stockholms kväll, nu med kära gamla kollegor från tiden då vi jobbade tillsammans på Icon Medialab. Vi ses regelbundet så under mitt Sverigebesök var en gemensam middag högsta prioritet.

Trots att det är mitt i sommaren och allt semesterpussel så har jag verkligen haft turen att fått tillfälle att träffa alla de vänner som jag önskat. 
Om det har varit över fest, middag, lunch eller fika har egentligen inte spelat någon roll, huvudsaken att man har hunnit umgåtts en stund och uppdaterat varandra om det senaste.




Bettan och Sonja, vid en av alla våra härliga middagar tillsammans!
Här Pontus-by-the-sea


För att riktigt få en liten deja vu om mitt forna arbetsliv så besökte jag även min senaste arbetsgivare, TradeDoubler. Det var ett kärt återseende bland gamla goa arbetskamrater som satt mitt i halvårsbokslutet och svettades. Jag mindes det precis som om det vore igår... alla dessa kontoavstämningar, intäktsanalyser, upplupna kostnader och rapporter...
En välförtjänt fikapaus med mig var nog uppskattat, tror jag!?

onsdag, juli 06, 2011

ALLSÅNG PÅ DJULÖ

Det är bara att tacka och ta emot det fortsatta fina sommarväder som Sverige bjuder oss på!

Allsång är verkligen ett svenskt fenomen om något. Fenomenet har även landat i lilla Katrineholm som har sin egen allsångstradition vid Djulö Herrgård sedan några år tillbaka.

Idag var det dags för allsångspermiär för mig, i Katrineholm. Efter grillning, eller i alla fall försök till grillning :), hos Johanna hade nog hela Katrineholm förflyttat sig ner till Djulö denna ljuva sommarkväll.
Det är förståligt med tanke på kvällens gästartist, Andreas Johnsson.
Måste väl ändå säga att det är bra ögongodis!

Med liveuppträdanden av de svenska artisterna Stefan Andersson, Charlotte Perrelli och nu Andreas Johnsson inom loppet av bara fyra dagar så har jag definitivt maxat min konsertkvot!


Andreas Johnsson, liten men naggande god.... ?

Elvira, Filippa, Astrid och Fabian


Johanna, grillmästaren... :)

måndag, juli 04, 2011

STOCKHOLM

Här saktar vi inte ner på tempot.

Då Frasse bara har en vecka "semester" i Sverige så passar vi på in i det sista att umgås med vänner.
En intensiv bröllopshelg på västkusten hindrar oss inte från att redan på måndagen byta kust och tillbringa en dag samt kväll i Stockholm.

Med drinkar och middag med gamla grannar var det nästan som vilken afterwork som helst. Undantaget var att den nu intogs på restaurang istället för hemma hos någon, och kanske att det var måndag och inte fredag?

Efter god mat, mycket vin och som vanligt mycket intensiva diskussioner så hade framför allt Frasse kramat ut det mesta och bästa av en "semestervecka" i Sverige.

Familjen Paulsson, Gunnarsson och Tivell

lördag, juli 02, 2011

ROSA BRÖLLOP

Wow, vilket bröllop som det bjöds på!

Jag har funderat i veckor men inser att jag inte kommer att finna de rätta orden för att på ett rättvist sätt kunna beskriva det fantastika, underbara, magiska, storslagna, enastående och rosa bröllop som gick av stapeln lördagen den 2 juli mellan min kära kusin Ola och hans vackra Charlotta.

Jag är för evigt tacksam att jag fick äran att vara närvarande och dela detta med dem!

Som sagt, ibland saknar man ord, formuleringar och meningar för att kunna återberätta en händelse men jag ska göra mitt bästa.

Efter frukost i trädgården och eftersnack om gårdagens rehearsal middag var det dags att göra sig iordning inför den STORA ROSA FESTEN!


Pappa, Ingrid, mamma, jag, Claes och Andreas redo för bröllop!


Efter busstransport till en vacker rosa smyckad Onsala kyrka var det äntligen dags för vigseln.
Med inledningsmusik "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad framförd av ingen mindre än självaste Stefan Andersson var inte ett öga torrt.

Jag har haft äran att närvara vid ett flertal vigslar men den här var något alldeles extra.
När Göteborgs Gospelkör framförde ett kärleksmedley var det ingen som kunde sitta still, applåderna ville aldrig ta slut.
Jag har aldrig varit med om ett sådant drag under en vigsel! Hur skulle detta sluta?



 

Bruden hade så klart även idag en uppsydd, fullkommligt bedårande, klänning av Lars Wallin.
Och till det, just precis - Manolo Blahnik skor.



Mingel efter vigseln utanför Onsala kyrka

 

Brudparet snart på väg i en Rolls Royce

Under busstransporten från Onsala kyrka tillbaka till Tjolöholm slott serverades ett champagnekit till varje gäst, allt förpackat i finaste rosa påsar. Brudparet tyckte antagligen att de ca 15 minuter som resan tog var på tok för länge för att sitta utan dryck för gästerna innan de anlände till minglet vid slottet. Inte mig emot!



Mingel utanför Tjolöholm Slott


Familjen Andersson


Vädret kunde inte ha varit bättre, dagen till ära bjöd på en stålande sol och värme. Jag är ganska säker på att det var i varmaste laget för alla män i smoking!

Frasse, pappa och Claes                          Andreas

Då Tjolöholm slott inte rymmer ett sällskap på 161 sittande middagsgäster så hade det för först gången i historien monterats ett partypalats på gräsmattan framför slottet med havet som närmaste granne.

För att kunna montera upp palatset så hade det blivit tvunget att gräva upp och flytta på häckar och planteringar i slottsträdgården, som sedan skulle planteras tillbaka i sitt ursprungliga skick efter festen.

Det har minst sagt varit ett brinnande engagemang för att skapa detta bröllop. Man riktigt såg hur speciellt och spännande slottspersonalen själva tyckte att det var.



Toastmadam Emily och toastmaster Nicklas, även kända under namnet Karbie and Ben,
informerar gästerna om kvällen 


Brudparet anländer till Tjolöholm Slott




Brudens far välkomnar brudparet och all gäster


 


och utbringar brudskålen


I det gigantiska palatset hade runda bord dukats upp som var en fröjd för ögat, vilken dukning!
Taket var klätt med sidentyg och kristallkronor. I entreén fanns bar med soffor och även en pianobar.
Längs ena kortsidan i "matsalen" var en gigantisk scen uppriggad.

En video innefrån partypalatset






Dukningen var genomtänkt in i minsta detalj, till och med en "goodiebag"
fylld med godsaker och en liten present fanns till varje gäst



Bröllopsmiddagen bjöd på fantastisk mat och dryck. Det var väldigt kul med tranbärssnaps till förrätten!
Under middagen bjöds på det ena uppträdandet efter det andra under ledning av den helt makalösa toastmastern och toastmadamen. Och jag menar verkligen uppträdanden, några "vanliga" tal var det verkligen inte tal om.
Maken på sånger, dans, videoklipp och tal har jag aldrig varit med om!





Till och med bruden själv intog scenen och sjöng!


Stämningen var på mer än på topp när middagen var avslutad och det möblerades om och coverbandet "Tre Drag" intog scenen och ordagrant rockade loss. Vilket party!! Nu var det många högklackade skor som åkte av och istället barfötter som intog dansgolvet!

Att den traditionsenliga bröllopsvalsen lite senare uppvisades i slottssalen till tonerna av "Empire state of mind" gjorde kvällen ännu mer speciell.
Den efterföljande brudtårtan var inget undantag. Att skaparen har blivit vald till årets konditor och även var med och skapade Kronprinsessan Victoria och Daniels tårta kanske säger en del.


Brudvals till "Empire state of mind"


Den fantastiska tårtan, som inte bara var vacker utan även gudomligt god!


Det var inte slut än.

Festen och dansen fortsatte i högt tempo som toppades av den hemlig gästartisten Charlotte Perrellli!
Hysterin var i det närmate total, vilket drag!!

Jag tror att Charlotte Perrelli själv hade kul och gillade sin spelning, hon har hur som själv kommenterat det på sin blogg.
http://charlotteperrelli.chic.se/goteborg-2/



Charlotte Perrelli dök upp på scen

Det är inte en underdrift att bröllopshelgen höll högsta klass från allra första sekund till den allra sista!

För att riktigt krama ur det mesta av bröllopet och den ljuvliga sommarnatten fortsatte det även denna kväll/natt med efterfest i vår trädgård. Denna gång till klockan halv sex på morgonen...


Festen är slut... för den här gången!


Det går inte att uppleva en känsla över något som du själv inte har upplevt, det är jag fullt medveten om.
Så till er som inte var där men läser min blogg, jag förtsår om ni för länge sen har tröttnat på alla mina superlativ om bröllopet.
Men jag vill så gärna dela med mig av all den glädje, lycka, värme och framför allt kärlek som fanns där och bokstavligen gick att ta på!
Många gånger finner man egen glädje genom att dela andras.

Ibland säger bilder mer än tusen ord och i detta specifika fall stämmer det verkligen.
Jag är väldigt tacksam över brudparets val av bröllopsfotograf, proffset Anna Roström, (inget annat var dock att förvänta sig) och hennes blogg där hon lagt upp de mest fantastiska bilder på bröllopet.

Dessa bilder säger verkligen allt, se och njut, vilken kärlek!!!

http://smallpigart.se/blog/wedding/minst-150-ar/

"Ingen annan når mig som du når mig
Ingen annan får mig för du står mig så nära
Åh, det känns i hela kroppen inom mig"

"Kärleken är evig när vi är tillsammans
Ingenting är större än det här
Drömmen om dig än gång, drömmen om dig är sann
För alltid tillsammans"

De ovan, inte okända, träffsäkra meningarna som även återfanns i brudparets vigselprogram får avrunda detta blogginlägg i kärlekens tecken.

Kärleken övervinner allt. Vi ska alla vara rädda om varandra. Vi har bara varandra till låns.