måndag, november 08, 2010

FLYTTBESTYR

Min man har fått ett väldigt bra jobberbjudande från Ericsson i San Francisco, Kalifornien, som han (eller rättare sagt vi) har tackat ja till.

Att tacka ja till en flytt till andra sidan jordklotet är naturligtvis inget beslut du kan ta själv utan måste vändas och vridas fram och tillbaka tillsammans med hela familjen. Alla måste var överens. Visst, treåringen kanske har begränsat med tunga argument för eller emot men övriga tre familjemedlemmar har dessto mer.

Det kanske kan tyckas som en lätt beslut, ett soligt och varmt Kalifornien, vad kan möjligtvis vara hindren?
Nej inte ett enda säkerligen när jag sitter med facit i hand efter att ha bott där ett tag, så jag återkommer om det.

Men så här innan funderar man dessto mer.
Barnen ska tas ut ifrån den skola och dagis som de stortrivs och är trygga i och byta miljö och dessutom språk. Språket kommer att vara ett stort hinder för barnen, till att börja med, efter ett par månader är jag övertygad om att det flyter på och är en god investering för framtiden.
Huset ska hyras ut och alla lådor och skåp med kläder och saker ska noggrant bedömmas, ska det behållas, slängas, skänkas eller magasineras?
Kopior på BVC journaler ska hämtas in och och barnen kompletteras med vaccinationer som krävs i Kalifornien. Jag blev väldigt tacksamt när skolsköterskan på skolan engagerade sig och hjälpsamt både vaccinerade samt gjorde en extra hälso- och hörselkontroll på Filippa.
Lika engagerad blev Filippas lärare när vi berättade om flytten och erbjöd sig att se till att Filippa får lite extra engelska undervisning innan vi åker.

Vi har även alla varit hos tandläkaren för att förvissa oss om att alla tänder är hela och rena innan vi far.

Det är inte utan att man känner att man kanske borde flytta oftare för att få en "totalgenomgång" på både sig själv och huset, en väldigt skön känsla!