fredag, april 06, 2012

ÄNNU MER HUS

Långfredagen innebar ledigt för Frasse och fortsatt husjakt.
Vi tittade på sex hus idag i ett annat område än Pondok Indah. Ericssons policy säger i och för sig att vi ska bo i området Pondok Indah då det ligger nära kontoret och även JIS.
Men då vi har tittat på alla lediga hus i det området så måste vi vigda vyerna lite.
Det första huset vi tittade på föll faktiskt alla i smaken, tro det eller ej. Med lite mindre justeringar så kan det bli riktigt bra. Den enda nackdelen vi kan se nu är att det ligger lite längre bort och kan innebära långa stunder fast i trafiken. Vi får se vad Ericsson har att säga om saken.

Det är heller inte bara att hitta ett bra hus som mer eller mindre uppfyller kraven på faciliteterna.
En hel del andra faktorer är minst lika viktiga att ta hänsyn till, till exempel hurvida huset ligger i förhållande till "flooding", översvämningar som kan uppstå, hurvida huset försörjs med vatten från egen tank eller via kommunalt vatten. Som icke muslim är avståndet till närmaste moské av stor vikt, vi vill att huset ska ligga så långt ifrån en moské som möjligt. Att ha en minaret runt husknuten kan lätt bli störande.


 

Det var rätt pampig entreé till detta hus och en fin pool med trädgård. Att hitta ett hus med trädgård är inte lätt i Jakarta, de flesta hus har bara en pool utanför sedan höga murar.


Barnen är minst sagt trötta på att titta runt på hus vid det här laget så eftermiddagen spenderades vid poolen där jag tror de låg i tre timmar i sträck.
På kvällen åt vi middag på en av hotellets restauranger, Satu Lagi. Med trubadurer som spelade var det riktigt mycket folk och trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar