lördag, december 24, 2011

JULAFTON

Vi började julafton med risgrynsgröt, skinksmörgås och kaffe och det sista avsnittet av julkalendern, Tjuvarnas Jul, med klappsnappare, svarthjälmar mm. Så väldigt bra julkalender i år!
Tack SVT play!

Efter skype samtal med en delvis onykter, delvis nykter släkt i Katrineholm begav vi oss till Walnut Creek för skridskoåkning. Både Filippa och Fabian gör väldiga framsteg och det är så kul att åka tillsammans hela familjen. Med hög julmusik spelandes för alla skridskoåkare var det väldigt
stämningsfullt!



Filippa på isen igen!


Efter lunch ute var det dags för fika hemma kl 15 med obligatoriska Kalle Anka avsnitt från YouTube. Tänk att man aldrig tröttnar på Tomte Verkstaden, Askungen, Robin Hood mm.

Barnen var ivriga så efter fikat följde julklappsöppning. Efter det följde det sedvanliga monterandet, batteriletandet, skruvmejsleriet mm som krävs innan många klappar är i funktion.
Varför håller man på och köper alla dessa prylar som kräver laddning, manualläsning av vuxna mm innan de överhuvudtaget fungerar?
Böcker och DVD-filmer är klart underskattat!








Under julmiddagen som bestod av det mest tänkbara, skinka, köttbullar, prinskorv, Jansson frestelse, ägghalvor, rödbetssallad, rödkål, revbenspjäll mm så kom vi in på ämnet julkalender och jullovsmorgon-program som visades när Frasse och jag var yngre.
Ett starkt minne jag har är Toffelhjältarna. Via YouTube visade vi barnen avsnitt ur Toffelhjältarna och framförallt sången "En väv av legender" av spökflickan Cecilia. Då jag fortfarande kan texten utantill var det väldigt roligt att se och lyssna på den igen, 27 år senare.

I och med YouTube tittande på Toffelhjältarna mm så dök helt plötsligt musikvideon "Boys, Boys, Boys" av Sabrina upp av någon anledning som alternativ på högerkanten. Min man var inte sen med att trycka på play.
Jösses, Sabrina plaskandes i en vit bikini var verkligen inte en barnvänlig musikvideo!
Min man sa att han letande efter videon som 15-åring men hittade den först nu. Han var inte mindre nöjd så här några år senare kan jag lova.

GOD JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar