söndag, december 09, 2012

PARTYHELG

Helgen som gått har mest bestått av party!

I fredags kväll var det julknytiskalas hemma hos Monika och Chrille, de hade tillsammans med Isabelle och Fredrik fixat ihop tillställningen.
Alla bidrog till julbordet och det smakade väldigt gott med det första julbordet!
Det var en väldigt trevlig och rolig middag med 30 st skandinaver varav de flesta var svenskar samt ett och annat norskt, danskt och finskt par.
Det var ett par nya ansikten för mig så det var roligt att lära känna ännu fler skandinaver, speciellt roligt för Frasse som annars nästan bara träffar "Ericsson" folk.

Rose var hemma och var barnvakt åt våra tre små barn, vilket hade gått alldeles utmärkt.
Filippa var dock lite orolig och är inte riktigt van att Frasse och jag börjar "ränna ute" för oss själva numera. Då barnvakt under alla åren har varit ganska sällsynt ändå, barnen har oftast alltid varit med även om det har varit fest, så knorrades det en del från Filippas håll.
Men det är bäst att du vänjer dig Filippa för nu när vi har sådan fantastisk hjälp kommer vi "ränna ute" med jämna mellanrum!
När vi kom hem hade hon ställt nedan skylt (whiteboard) utanför vårt rum. Dock så uppmärksammade vi inte själva texten förrän vi vaknade på lördag morgon... Det var bara att fylla i!



Filippa´s skylt, kontrollbehov av sina föräldrar, tror hon det behövs... :) 
Undrar vem hon har ärvt det ifrån?


Efter lite nödvändiga göromål hemma under lördagen samt kalas för Filippa hos Grace var det dags för fest för Frasse och mig igen.
Idag hemma hos Ericssons landschef, Sam. 
Senast vi var i detta hus bodde förra landschefen där, våra kompisar Mats och Linda med sin familj.
Den fina trädgården var helt ombyggd till ett uterum som knappt gick att känna igen. Ett gigantiskt tält i form av sidentyger hade byggts upp längs med huskropparna och sedan ihop som ett tak, väldigt högt i tak, utöver det hade ett golv hade byggts upp över gräsmattan så känslan att man befann sig utomhus fanns knappt.
Fantastiska blomsterarrangemang och ljusslingor skapade ett otroligt vackert rum, till och med flera stora A/C maskiner fanns uppställda för att dämpa värmen något.
De hade tydligen påbörjat förvandlingen av trädgården redan i onsdags.

Flera olika matstationer fanns så ingen mage behövde gå hungrig, en fri bar såg till att ingen behövde vara törstig och jazzbandet som spelade svarade för att gästerna dansade hela kvällen.
Det var en mycket rolig kväll!

Sveriges ambassadör, Ewa Polano, var på plats och minglade runt. Hon är en rolig prick! Frasse hade ett samtal med henne och dagen efter hittade jag ambassadörskan´s visitkort på Frasse´s sängbord...
Hmm, vet inte riktigt vad som föregicks där egentligen?



Den förtrollade trädgården skymtar där ute.




Makarna Tivell i party mood!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar