söndag, maj 27, 2012

MORS DAG

Mors dag firades med en helt fantastisk brunch buffé på Hotel Mulia tillsammans med Fredric och Simona.

Hotel Mulia är ett väldigt tjusigt hotell och brunchen höll hög klass som inte gjorde oss besvikna. Vi rullade ut tre timmar senare mätta och belåtna.



Urläckra dekorationer av orkideér mötte oss i hotell entrén.



Simona, Fredric och Frasse, några glas champagne slank ner....




Ett gediget efterrättsbord att gotta sig i, barnen var mest förtjusta
 i chokladfonduen.




Filippas kompis Matilda var med oss och tjejerna hade fullt upp med att 
delta i massor utav barnaktiviteter samt njuta av brunch buffén.


I går lördag åt vi middag med Lussan, Robin, Linda och Mats samt alla barn. Filippa och Matilda har verkligen funnit varandra och det slutade med att Filippa sov över hos Matilda i går och idag har de lekt hela dagen. Kul, bara synd att Matilda flyttar hem till Sverige i sommar.

onsdag, maj 23, 2012

HUSET

Huset som ska vara klart för inflyttning fredagen den 8 juni är just nu under renovering efter våra (mina) önskemål.
Då jag är lite av ett kontroll-freak som gärna dubbelkollar saker är några besök av huset under renoveringstiden helt normalt. Dessutom är det här i Indonesien helt nödvändigt med inte bara dubbelkoll utan trippelkoll!

Efter dagens besök kunde jag i alla fall nöjt konstatera att renovering av samtliga tre badrum var i full gång. Men sedan var det stopp, att parallellt utföra andra arbeten, som att tex bygga nytt trädäck runt poolen, sätta upp gardinstänger mm är inte en självklarhet. Precis som jag misstänkte.

Efter att ha framfört förslag på arbetsrutiner hoppas jag nu på lite mer effektivitet. Nästa vecka är det dags för ett nytt besök!




Stor öppen planlösning på nedervåningen med många fönster 
som släpper in ljuset och med poolen precis utanför.



Framsidan där nu ett gammalt badkar och toalett står efter att ha blivit utrivna. Ut med det gamla och in med nytt!



Entrén till huset.


söndag, maj 20, 2012

VACKRA BALI

Några fina bilder från Bali som säger mer än tusen ord.

















lördag, maj 19, 2012

BALI - SHOPPING

Lördag förmiddag åkte vi till närbelägna Kuta beach för lite snabb souvenir shopping. Själva Kuta beach var fin men en hysterisk liten ort där försäljare snabbt omringade oss och försökte få oss att köpa både det ena och det andra.

I Kuta finns mycket shopping, restauranger, barer och livligt nattliv om man så vill. Säkert vansinnigt kul om man är 20-år men kanske inte direkt något barnvänligt tillhåll så vi klarade snabbt av vår shopping och åkte sedan tillbaka till vår lilla oas i Nusa Dua.




Vi blev snabbt omringade av försäljare på Kuta Beach



Kuta Beach



Souvenir shopping i Kuta

fredag, maj 18, 2012

BALI  - EAT, PRAY AND LOVE

Filmen "Eat Pray Love" utspelar sig inte bara på Bali men det är på Bali Elizabeth Gilbert (spelad av Julia Roberts) finner kärleken på nytt.

Jag fann inte kärleken på nytt i from av en ny partner utan kan konstatera att jag är väldigt lyckligt lottad med min fina familj. Däremot fann jag en ny förälskelse i form av ön Bali.
Bali är så vackert och jag hoppas verkligen att vi får tillfälle att komma tillbaka snart och utforska ön mer. Jag skulle gärna vilja besöka de vackra ris-terasserna längre in i landet och staden Ubud som ligger bland bergen och som ska vara magiskt vackert.

Vi hade hur som underbart sköna lata dagar!



AW på stranden med min kära man


Pingis-turnering i härlig miljö


Ännu mer drinkar


Vår finaste lilla kille - Fabian


Gratis massage vid poolkanten


Vår finaste stora-lilla tjej - Filippa


torsdag, maj 17, 2012

BALI-SEMESTER

Det var som en dröm att få vakna upp på vackra Bali, på ett fint resort precis vid havet och inta en härlig frukostbuffé utomhus, naturligtvis i strålande sol och 30 graders värme!

Då resan är en födelsedagspresent till mig kunde jag inte vara mer nöjd!

The Westin ligger i Nusa Dua, ett familjevänligt område, med väldigt vackra stränder och lugnt och skönt. Valet av ställe kunde inte ha blivit bättre!



Stranden -  Nusa Dua





The Westin Resort



Pool området



onsdag, maj 16, 2012

BALI

Äntligen dags för vårt första besök på Bali men förhoppningsvis inte det sista!
Barnen fick vara hemma idag då vi måste åka till flygplatsen direkt efter lunch så det var ingen ide att sitta och köra fram och tillbaka till skolan idag.

Det är bara en dryg timmes flygresa över till Bali vilket är toppen. Vi anlände till det flotta hotellet The Westin lite senare på kvällen. Vi checkade in i en familjesvit som var urfin och rymlig för oss alla, då barnen var trötta blev det god room-service mat innan vi somnade gott.



Vi blev varmt välkomna när vi anlände till The Westin Resort!

tisdag, maj 15, 2012

VAD KAN JAG FÅ ATT ÄTA?

Frågan "Vad kan jag få att äta?" är den mest förekommande i vår familj just nu, utan något som helst tvivel.
Frågan kommer 100 % av gångerna från de två barnen. Det är ingen hejd på hur ofta de ställer frågan, de skulle kunna äta något hela tiden.
Visserligen är de barn och växer men någon måtta får det väl ändå vara!
Hänglås på kyl och skafferier skulle helt klart behövas. Att försöka hålla dem till regelbundna mattider är sannerligen en utmaning ibland.

Ska ärligt säga att det slinker ner en glass eller några kex ibland men jag är ändå så tacksam att de älskar frukt och grönsaker och nöjer sig oftast med det till snacks och mellanmål. Frukt och grönt släpar jag gladeligen hem kilovis av i veckan.

Jag misstänker dock att intaget av mat och frågan om det inte på något sätt är övergående än på många år, man har ju hört hur tonåringar (och killar i synnerhet) konsumerar...

fredag, maj 11, 2012

VARDAG

Varje dag i veckan har förflutit på ungefär samma sätt.
Uppstigning för samtliga före kl sex varje morgon för att före sju sitta i bilen på väg till skolan.
Det är inte konstigt att barnen alltid somnar en liten stund i bilen på väg hem på eftermiddagen, de är inte vana vid dessa tidiga rutiner ännu.

Jag har ett par timmar för själv på förmiddagen där jag hinner åka något ärende, handla eller träna innan det är dags för mig att hämta barnen igen.

Väl hemma igen spenderas oftast eftermiddagarna med ett svalkande poolbad.
Middag intas oftast på någon av hotellets restauranger. Klockan åtta ligger barnen nerbäddade i sina sängar och de somnar utan problem efter en lång dag!

Idag då det äntligen är fredag blir det lite festligare som omväxlings skull. Idag kom Lussan och Linda med sina barn och badade med oss på eftermiddagen.
Våra arbetande karlar började trilla in lite senare och vi intog AW drinkar och middag tillsammans allihopa på hotellets uteservering Satu Lagi. Vi blev totalt fyra svenska familjer som kopplade av efter veckan, så nice!

fredag, maj 04, 2012

5-ÅRING

Jag kan inte fatta att det redan är fem år sedan vår lilla kille kom till världen,
redan två månader för tidigt.
Han hade bråttom ut och det är väl inte för inte han fortfarande har Blixten, Lightning McQueen, som en av hans favoriter.


Fabian 5 år - frukost på sängen!


Ännu en bok om The Cars


Fabian fick frukost och paket på sängen som sig bör.
Då Filippa har varit sjuk hela veckan och Fabian hade ett bakslag på skolan så har han fått varit hemma från skolan ett par dagar.
På hans födelsedag var det skönt att slippa gå upp före kl sex för att innan sju sitta i bilen och skjutsa honom till skolan.
Istället hade vi en skön förmiddag hemma och lekte med de nya presenterna.

Då Filippas dengue feber kräver blodprov varje dag var det idag dags för det tredje. Onsdag och torsdag hade värdena sjunkit vilket inte är bra. Idag hoppades vi på att det hade vänt, vilket det hade tack och lov. Febern var dessutom borta så nu går det åt rätt håll, skönt!

Fabian beställde pannkakor till lunch så det fick det bli. Eftermiddagen spenderades vid poolen.



Poolbad


Till middag ville Fabian ha pizza så det blev italienaren PepeNero till middag. Väl där med pizzan på bordet så var han inte alls så sugen på pizza längre, barn är för roliga...


Födelsedagsmiddag på PepeNero


Filippa hade för några veckor sedan skickat in bild och meddelande om Fabians födelsedag till barn tv-kanalen Nickelodeon där de i reklamen presenterar födelsedagsbarn.
Tro det eller ej men Fabians kort och namn var med på TV och gratulerades! Fabian blev så glad!


Fabian på TV!


torsdag, maj 03, 2012

FREDAGSBÖN

Varje fredag mellan klockan 12:00 - 13:00 är det dags för den långa fredagsbönen för muslimerna.
Detta innebär vallfärd till moskéerna med den lilla bönemattan upprullad under armen och paus från jobbet.
Frasse glömde bort denna lilla händelse förra fredagen och hade istället kallat till möte för viss av hans personal.
Av ca 20 inbjudna dök endast fyra icke muslimer upp till mötet.
Det kommer inte att kallas till något möte under fredagsbönen framöver, det misstaget har han nu lärt sig.

Vidare så är det ytterligare ca fem bönestunder per dag för muslimerna men då behöver de inte åka iväg till en moské utan bara uppsöka ett bönerum.
Bönerum finns på alla arbetsplatser, flygplatser mm. Vissa flygplan har till och med bönerum!

onsdag, maj 02, 2012

DENGUEFEBER

Filippa har varit sjuk sedan i söndags i feber, då den inte ville ge med sig har vi idag varit hos SOS och tagit alla möjliga prover. Ett blodprov var för att utröna huruvida hon var smittad av denguefeber.
Av höjden av otur så visade testet positivt och lilla stackaren har alltså åkt på denguefeber.
Att dessutom få det beskedet på sin namnsdag gjorde inte saken roligare.
Vi har inte varit i landet i sex veckor ännu men alltså redan drabbats av dengue, vad är oddsen?

Denguen är ett virus som sprids via myggor och symptomen är akut feber, huvudvärk, muskel- och ledsmärtor. En influensaliknande febersjukdom skulle man kunna förklara det som.
Det finns ingen medicin emot denguen utan bara att vänta ut den. Det vill säga under förutsättning att den är av den enklare varianten som inte är farlig...

Vi ska tillbaka imorgon för nya blodprov. Jag funderar att ta ett blodprov jag med då jag har fruktansvärd huvudvärk och muskel- och ledsmärtor men dock ingen feber. Kanske bästa att ta det säkra framför det osäkra och testa mig också.

Inte för att vara negativ men det hade varit roligare med en bättre start på vår vistelse här...

tisdag, maj 01, 2012

SKRIVÖVNING

Varje morgon när jag lämnar Fabian på skolan har de som rutin att alla barnen själva ska skriva sitt namn på en egen liten whiteboard tavla och ställa upp runt omkring deras samlingsplats.
Det är en bra övning och Fabian börjar få in snitsen på sitt namn!



Fabian har just påtat ihop sitt namn