tisdag, augusti 16, 2011

SCHOOL REGISTRATION

Efter många turer fram och tillbaka så kommer Filippa att börja höstterminen i samma skola som hon gick vårterminen på.

Vi tillhör egentligen en annan skola utifrån våran bostadsadress sett men då det inte fanns någon plats på den i januari när Filippa började blev vi förflyttade till Golden View.

Nu så har dock skoldistriktet informerat oss om att Filippa har plats på Coyote Creek som hon tillhör från och med i höst.
Då vi inte gärna vill göra ännu en förändring för henne så har vi önskat att få fortsätta på Golden View i mån av plats.
Eftersom vi inte tillhör Golden View så kommer processen om att ansöka till annan än behörig skola även krävas inför nästa läsår.
Med det i bakhuvudet började vi tänka om. Kanske lika bra att hon byter skola och kommer in i den hon tillhör och där vi dessutom vet att hon alltid kommer att ha en plats?
Många för- och nackdelar dividerades. Filippa var med på att börja på ny skola så beslut togs att byta.
Det ska också tilläggas att vi hade ännu inte fått något besked om hurvida vi hade plats på Golden View eller inte.

Skolregistrering här är verkligen en historia för sig! Mängder med papper ska fyllas i! På vissa skolor ska man åka och hämta upp ett registreringspaket innan själva registreringen sker, på vissa skolar kan man fylla i dessa på nätet, skriva ut dem för att sedan ta med dem till registreringen.
Denna registrering görs inför varje start på ett nytt läsår. Man kan ju tycka att har man väl en gång registrerat sig på en skola så skulle det flyta på, att man fanns i "rullarna" så att säga, i databasen. Men det är verkligen lite stenålder vad gäller vissa saker här. T ex skolregistrering.

Jag hade fyllt i alla dokument på nätet för Coyote Creek, kvällen innan själva registreringen.
Mellan klockan 3 på eftermiddagen till 7 på kvällen hade alla skolor sin registrering och vi var redo.
Klockan tre var jag precis på väg att hämta upp Filppa hos en kompis för att sedan åka och registrera henne på Coyote Creek.
Då ringer telefonen,
-"Good news" skriker rösten som jag så väl känner igen från Golden View.
-"Filippa can stay with us".
Jag förklarade att vi tyvärr hade beslutat att byta trots allt p ga att vi måste ändå byta nästa år osv...
-"No, Filippa can stay with us all thru Elementary school, the district just approved it!"
Skoldistriktet hade precis godkänt att Filippa får ha Golden View som sin hemskola och är därmed garanterad plats där genom hela låg- och mellanstadiet.

Snabbt tänkte jag om och accepterade deras erbjudande. Istället för att åka till Coyote Creek åkte jag med en överlycklig Filippa till Golden View, registrerade oss igenom åtta stationer som var uppsatta i lunchmatsalen, fotograferades och åkte sedan därifrån x antal hundra dollar fattigare efter alla donationer...

Vissa saker är nog bara meningen och jag tror att det var "meant to be" att Filippa skulle få fortsätta på sin gamla skola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar