tisdag, april 22, 2014

Ägg allergi

Efter diverse klåda, eksem och irriterad hud och tillhörande läkarbesök för utskrift av diverse salvor ville ändå Felix´s irriterade hud inte riktigt ge med sig.

Häromdagen, efter att ha hjälpt Filippa slicka ur skålen efter att hon hade gjort en kladdkaka kom reaktionen omedelbart och denna gång kraftigt. Han blossade upp, blev röd och svullen och det kliade även i halsen då han rev som en galning där. Läskigt, men tack och lov så la sig reaktionen efter ett tag och han somnade av ren utmattning.

Jag misstänkte direkt att det var en reaktion mot ägg och mycket riktigt så fick vi det bekräftat efter att ha gjort en allergy screening på SOS. Felix är allergiskt både mot äggula och äggvita och han har en väldigt stark allergi mot framförallt äggvita. Suck!

Nu gäller det att utesluta ägg helt och hållet vilket ibland kan vara svårt då inte alla innehållsförteckningar står på engelska... och törs man lita på innehållsförteckningen? Törs vi lita på lab resultaten här? Måste vi kanske åka över till Singapore för en second opinion? Vad gör vi om något akut händer?
Frågorna är många just nu... allergimedicin har vi fått utskrivet men inväntar besked om ett besök till Singapore är att rekommendera.



En ständigt irriterad hud på lilla Felix


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar