tisdag, april 29, 2014

Omplåstring

Lilla Felix tyckte visst inte om att mamma och pappa skulle ut och äta middag på tu man hand och att få en chans att prata ostört...
Nej då, då klättrade han och föll tokigt över en vass kant så det blev ett litet jack i pannan så Rose ringde oss. Det hade blött ganska mycket och såret var öppet så Frasse åkte in med honom till SOS för att vara på den säkra sidan. De limmade ihop såret och plåstrade om honom.

Han är mer vild än tam vår lilla krabat!


Ihop limmat sår i pannan


Vandring i Sentul

Norska Torill hade till idag samlat ihop ett gäng glada tjejer för en vandring i bergen runt Sentul, söder om Jakarta.
Man häpnas varje gång över den enorma grönska som slår emot en, så fantastiskt vacker!
Det är tydligen säsong för att skörda kaffebönor och på flera håll fick vi se när de skördade bönorna och när de låg på tork.

I över tre timmar vandrade och det var väldigt väldigt varmt men så värt svett och träningsverk i bakbenen!



Risterasser i de gröna bergen




En gammal dam plockar kaffebönor



Kaffemaskin



Kaffebönor på tork



Att gå balansgång flera meter upp på några hala bambustammar över en flod tillhör INTE det jag gillar speciellt mycket... men vad gör man inte för den vackra naturen!



Torill, Carmela, Tina, Linda och jag



En av guiderna plockade citrongräs


lördag, april 26, 2014

Helg igen

Som vanligt rusar veckorna iväg och under helgen är det fullt upp som vanligt. Lördag morgon började med basket för Fabians del. Filippa vägrade att gå iväg på simträningen som hon annars har varje lördag morgon kl 8... hon vill hellre sova ut och börja lördags morgonen med att ligga i sängen och titta på film...


The Suns med coach Derick

Efter basketträningen åkte Frasse iväg med Fabian för att klippa håret, det var verkligen hög tid då han var riktigt långhårig. Dock så ville Fabian behålla längden lite då det visst är lite halvlångt hår som gäller numera...


Efter basketen fick Fabian en hårklippning - inte en dag för tidigt!


På kvällen var det dags för lite påskfest hemma hos Jenny och Kent tillsammans med barnen. Vi hade lite knytis och fick ihop en riktigt smarrig påskbuffé, vi åt och drack till vi storknade... precis lika kul som vanligt!

torsdag, april 24, 2014

Torsdag och left overs party!

Ungefär klockan fyra på eftermiddagen rullade bussarna in från 4:ornas filed trip in tillbaka på skolan
och väldigt många förväntansfulla mammor stod där och väntade, bla jag... de hade haft det så roligt sa Filippa och det hade tydligen inte blivit mycket sömn under natten...

Lite senare på eftermiddagen samlades vi ett gäng hemma hos Jenny och Kent och åt upp rester från oss igår med sköljde ner det med lite vin...
Lussan och Robin flyger hem till S-holm imorgon så det blev avsked för deras del, tills vi ses igen i sommar!



Lussan, Filippa och Eddie

onsdag, april 23, 2014

Filippa på field trip och onsdags party!


Idag åkte Filppa iväg på 4:ornas årliga field trip till Bandung där de ska besöka museum, en annan skola och framför allt en vulkan.
Hon har varit så laddad inför resan och har packat och bockat för packlistan vart efter hon lagt ner sakerna. De är borta över natten och bor således på hotell en natt och så klart spännande värre... Filippa bor tillsammans med tre andra tjejer i ett rum och jag kan bara tänka mig vilket tjatter det kommer att bli...





Vi passade på att ha party här hemma på onsdagskvällen då Lussan och Robin med barn är i Jakarta och hälsar på. Så roligt att träffa dem igen, som alltid! Saknar dem verkligen här! Vi var tolv vuxna och ett gäng barn som vi bjöd på mat och dryck så det var full fart, kul! Dessvärre glömde jag tag några kort...

tisdag, april 22, 2014

Ägg allergi

Efter diverse klåda, eksem och irriterad hud och tillhörande läkarbesök för utskrift av diverse salvor ville ändå Felix´s irriterade hud inte riktigt ge med sig.

Häromdagen, efter att ha hjälpt Filippa slicka ur skålen efter att hon hade gjort en kladdkaka kom reaktionen omedelbart och denna gång kraftigt. Han blossade upp, blev röd och svullen och det kliade även i halsen då han rev som en galning där. Läskigt, men tack och lov så la sig reaktionen efter ett tag och han somnade av ren utmattning.

Jag misstänkte direkt att det var en reaktion mot ägg och mycket riktigt så fick vi det bekräftat efter att ha gjort en allergy screening på SOS. Felix är allergiskt både mot äggula och äggvita och han har en väldigt stark allergi mot framförallt äggvita. Suck!

Nu gäller det att utesluta ägg helt och hållet vilket ibland kan vara svårt då inte alla innehållsförteckningar står på engelska... och törs man lita på innehållsförteckningen? Törs vi lita på lab resultaten här? Måste vi kanske åka över till Singapore för en second opinion? Vad gör vi om något akut händer?
Frågorna är många just nu... allergimedicin har vi fått utskrivet men inväntar besked om ett besök till Singapore är att rekommendera.



En ständigt irriterad hud på lilla Felix


lördag, april 19, 2014

Äggjakt på Bali

Självklart är den ingen riktig påsk utan äggjakt. I år blev det äggjakt på Bali, igen! Då vi bodde på nedre botten och hade en terass i direkt anslutning till trädgården så det var bara att släppa ut barnen på jakt. Lilla Felix klarade sig utmärkt i sitt livs första äggjakt och hittade alla sina ägg



Upphittade ägg i trädgården!



Felix i full fatt med att leta ägg!



Syskonen Tivell


"Vad har du fått i dina ägg" ? verkar brorsorna fråga varandra...


Dessvärre insjuknade Fabian i väldigt hög feber på påskafton och klagade på ont i öra och hals...
När vi kom hem på söndagskvällen åkte jag in med honom till SOS och mycket riktigt visade sig både öron och hals vara infekterade och en penicillinkur skrevs ut...


torsdag, april 17, 2014

Påsk på Bali

Påskhelgen här innebär egentligen bara långfredagen ledigt men vi tog ut barnen från skolan halva onsdagen och torsdagen så vi kunde spendera en långhelg på Bali tillsammans.
Vi åkte på onsdag eftermiddag och några timmar senare var vi incheckade på Nusa Dua Beach Hotel and Spa. Det var ett ganska stort hotell som visade sig vara toppen, speciellt för en barnfamilj som oss. Rummen var ganska små men då vi hade två rum med connection door så hade vi ändå gott om plats. Hotellets poolområden var stora och bra, lagunpoolen hade till och med sandstrand vilket var toppen för Felix! Den riktiga stranden låg på andra sidan gräsmattan.
Vi hade ett par sköna lata dagar och hade tur med vädret även om det regnade en morgon när vi vaknade och även en kväll under vistelsen.



Så skönt att sitta vid havet och äta lunch!


Jag, Filippa, Felix och Fabian vid sandstranden i poolen.



Felix älskar och bada, flyter själv nu med puffarna i vattnet, väldigt roligt tycker han!



Sämre utsikt kan man ha när man vaknar!


Nusa Dua - Bali




Det var perfekt att sitta i skuggan på gräsmattan och inta lite lunch.



Alla väsentliga drycker på kylning!



Frasse hjäper Filippa med matteläxan medan Felix och Fabian spelar boll.


Syskonen Tivell




Årets Påskkort från familjen Tivell



Hotellet hade fina poolområden och en fantastiskt vacker trädgård!




lördag, april 12, 2014

AMA

Lördagen började med basket för Fabian och sedan ett kalas igen direkt efter det.

På kvällen var det 40 års fest för Anastasia. Hon hade bjudit in till AMA, Anastasia Music Awards där gästerna uppmanades att klä upp sig till en känd musik artist! Det var så roligt och alla hade verkligen gått all in med sina kostymer!



AMA



Axl Rose, Pitbull och Katy Perry hade förfest hemma hos oss innan vi åkte iväg till 40-års festen!



Födelsedagsbarnet Anastasia, även hon som Katy Perry!


Kändisarna samlade för gruppbild, AMA´s 12 April 2014.



On the red carpet, Pitbull och Katy Perry!





Katy Perry var i form!





Pitbull vid the shark tank!


Även karoke var obligatoriskt under kvällen, Pitbull och Katy Perry framförde 
"Island in the stream" av Kenny Rogers och Dolly Parton otippat nog.



ABBA var också där!


Det var full fart under kvällen!





Pitbull, Katy Perry och Sex Pistols!







Grace sov över hos Filippa lördag och på söndagen ägnade de hela dagen åt att prova kläder, skor och väskor och hade stor modevisningen här hemma.