måndag, mars 18, 2013

STUDENT LED CONFERENCE

Måndag och tisdag denna vecka är skolan stängd för vanlig utbildning. Under dessa dagar hålls istället alla Student Led Conferences.

Upplägget är att eleverna själva håller i en 30 minuters lång presentation om vad de hittills har jobbat med i skolan och visar upp deras material. Presentationen är både i pappersform men även mycket visning via skolans intranät och övriga websidor som de använder mycket och skapar de mest fantastiska saker. Websidor som glogster, brainpop och dadsworksheet var nya för mig...
Skolan är idag verkligen inte vad den var när jag växte upp!

Det var så kul att få sitta med både Fabian och Filippa och lyssna på deras presentationer, så duktiga och självklart en väldigt bra övning för dem, väldigt genomtänkt allting!

För Filippas del innebär presentationen även reflektion över diverse frågeställningar, för- och nackdelar,  förbättringsområden och målsättningar.




Utanför Fabian´s klassrum var mängder av projektarbeten upptällda. Här bl a båtar som de byggt själva med olika material.


Fabian framför deras odlingträdgård på skolan.



Fabian´s art room, det som är utomhus!





Vackra konstverk som hängde i taket.



Fabian´s portfolio som han gick igenom med mig.



Filippa utanför sitt klassrum. Om hon ser lite hängig ut så kommer förklaringen lite längre ner...


Vi hade tur och hade våra conferences tidigt på måndag morgon vilket gav oss hela måndagen och tisdagen fria! När vi kom hem från skolan blev det dopp i poolen och lunch utomhus innan vi åkte till ett lekland, Kidspace. Fabian´s kompisar Eddie och Alice var också där samt en dansk mamma med hennes barn. En ny svenska (Mimmi) som Alice´s mamma Linda hade med sig hade en son i Fabians ålder så det var toppen. 
Filippa som precis har varit sjuk och som hade tillfrisknat trodde jag kroknade ihop och fick skjuts hem av vår chaffis medan jag stannade kvar med Fabian. Det tog inte lång tid innan sms från Filippa trillade in där hon sa att hon hade så fruktansvärt ont i ett öra.
Jag fick bege mig hemmåt och möttes av en gråtande Filippa, var bara att sätta sig i bilen igen och åka till SOS. För en gång skull så gick både bilresan dit och väntetiden på SOS fort!
Det visade sig vara en kraftig öroninflammation så bl a en antibiotika kur skrevs ut.

Fabian som var kvar med Lussan, Eddie och Ebba på Kidspace följde senare på eftermiddagen själv med dem hem till Emile som har fyllt 6 år och bjöd på tårta eftersom jag och Filippa istället fick bege oss till SOS.
Fabian hade verkligen en hel dag med en massa skoj!



Fabian och Eddie i full fart med vattenlek på Kidspace.



Filippa och Ebba i klätterträdet.



Efter läkarbesöket kom vi ut med en påse mediciner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar